logo1

Medicijnkluisjes

 

Kunt u niet op tijd naar de apotheek komen? Heeft u geen tijd om te wachten op uw medicijnen?

Maak dan gebruik van de gratis medicijnkluisjes. U kunt dan 24 uur per dag zonder wachten uw medicijnen afhalen.

Adres: Stationsstraat 27 Lunteren

Lees verder

Meldpunt Medicijnkosten

Bij dit meldpunt kunt u uw ervaring met kosten en vergoedingen van medicijnen in de apotheek melden.

 

De apothekersorganisatie KNMP wil hiermee inventariseren welke mogelijke onduidelijkheden er zijn rond medicijnkosten en hoe vaak deze voorkomen.

 

Lees verder

     
 

Bezorgkastjes

 

Wat is een bezorgkastje?

Een bezorgkastje is een kastje dat bij u thuis aan een buitenmuur is bevestigd. De bezorger heeft een loper zodat hij uw geneesmiddelen hierin veilig kan neerzetten.

 

Het bezorgkastje is waterdicht en 30x20x30 cm. Bij elk kastje worden twee sleutels geleverd. Indien nodig kunt bijvoorbeeld een sleutel aan de thuiszorg geven zodat zij bij uw geneesmiddelen kunnen.

 

Waarom bezorgkastjes?

 De afgelopen jaren legde de bezorger, in bijzondere situaties en altijd in overleg, geneesmiddelen op een afgesproken plaats. Dit werd bijvoorbeeld gedaan bij bedlegerige patiënten.

 

In verband met veiligheid mag de bezorger geneesmiddelen niet meer zomaar ergens neerzetten. Als alternatief voor patiënten die in een bijzondere situatie zitten worden bezorgkastjes aangeboden. De bezorger kan de geneesmiddelen dan op een veilige plaats neerzetten.

 

Door gebruik te maken van een kastje wordt voorkomen dat bijvoorbeeld kinderen de geneesmiddelen per ongeluk in handen krijgen.

 

Voor wie?

Voor mensen die, door ziekte of een beperking, niet in staat zijn de deur voor de bezorger te openen en de geneesmiddelen in ontvangst te nemen.

 

Let op!
Indien de geneesmiddelen niet in het bezorgkastje passen wordt er contact met u opgenomen.

De volgende artikelen kunnen niet worden geleverd via het bezorgkastje:

* Grote verpakkingen

* Koelkastartikelen

* Artikelen waarvoor betaald dient te worden in de  apotheek (tenzij u de apotheek machtigt om het openstaande bedrag automatisch af te laten schrijven)

 

Niet geneesmiddelen zoals incontinentiemateriaal kunnen we in overleg wel op een afgesproken plaats blijven bezorgen.

 

Wat zijn de kosten?
Een bezorgkastje kunt u kopen voor 75 euro.

Mocht u het bezorgkastje niet meer nodig hebben dan kunt u deze met de daarbij behorende originele sleutels weer bij de apotheek inleveren. Als deze in goede staat verkeert krijgt u 25 euro retour. 

 

Montage
Het bevestigen van het bezorgkastje moet u zelf verzorgen. Bij het kastje krijgt u een montagehandleiding. Als niemand voor u het kastje kan monteren dan kunnen we u doorverwijzen. De kosten hiervoor liggen, afhankelijk van de situatie, rond de 40 euro.

 

Bezorgkastje aanvragen
Wilt u een bezorgkastje aanschaffen? Vraag dan in de apotheek om het aanvraagformulier of klik hier om het formulier online in te vullen.

 
 
 
     

© Copyright Lunterse Apotheek.